Anapji Pond Impressive PlacesBulguksa 2

Sŏkkat’ap

 

Trommel

 

Amitahba

 

 

Bulguksa Temple, Gyeongju

 

Bulguksa 3

Pŏmyŏngnu   

불국사

De Bulguksa Temple is een Boeddhistisch tempelcomplex in Gyeongju. De tempel is zo belangrijk dat het op de Unesco Werelderfgoedlijst is vermeld.

In 528 na Chr. werd de tempel gebouwd in opdracht van koning Pŏphŭng. Koning Pŏphŭng was van 514 tot 540 de koning van het toenmalige koninkrijk Silla.     In die tijd stimuleerde de overheid het volgen van de Boeddhistische leer.

Tijdens de regeerperiode van koning Kyŏngdŏk (742-765) werd de tempel gerenoveerd. 

Van 918 tot 1392 heerste de Koryŏ dynasty direct gevolgd door de Chosŏ dynasty tot 1897. In die periode waren er zo veel oorlogen en verschillen in beleid dat het Boeddhisme en daarmee ook de tempel het erg zwaar kregen. Zo werden in 1593 alle houten gebouwen door de Japanners, tijdens de Imjin oorlog, door brandstichting volledig vernietigd. Het duurde nog tot 1969 voordat men begon aan de herbouw. 

Taeung-jŏn

Taeung-jŏn: hier bevinden zich beelden van Sakyamuni, Maitreya en Dipamkara

Tegenwoordig is de tempel een enorme toeristische trekpleister. De Bulguksa Temple is vanuit Gyeongju gemakkelijk per taxi of bus te bereiken. Omdat er duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland komen is het raadzaam om vooral niet op feestdagen of in het weekeinde de tempel te bezoeken.

Het behoud van de bouwstijl uit de Silla periode, het belang van de Boeddhistische levenswijze en de prachtige omgeving, dit alles maakt de Bulguksa Temple een indrukwekkende plaats.