Anapji Pond Impressive PlacesSchoolkinderen

 

 

Vissen

 

 


 

 

 

 

Granaatappel

 

 

Gif 120x60_logo

 

 

Uitzicht vanaf Chungnyeolsa

 

 

 

 

Wisang Gate

 

 

 

 

Brussels Airlines

Chungnyeolsa, Busan

 

Purification Monument

Purification Monument

 

충렬사


Onder leiding van Hideyosi Totomi, één van de belangrijkste krijgsheren uit de Japanse geschiedenis, viel Japan in 1592 Korea binnen. Hideyosi Totomi droomde van  één groot rijk en wilde daarom Korea en vervolgens China bezetten. In 1593, toen er in de strijd een patstelling was ontstaan, trokken de Japanners zich terug uit Korea maar in 1598 probeerden zij het weer met nog minder succes.

Korea was totaal niet voorbereid op de eerste invasie met als gevolg dat het leger dat tegen de Japanners vocht slechts bestond uit slecht getrainde militairen aangevuld met vrijwilligers. Dankzij pure heldenmoed konden de Koreanen de Japanners weerstaan. Tot aan de dag van vandaag worden de heldendaden uit die tijd in geschiedenislessen genoemd, in musea uitgebeeld en bij monumenten herdacht.

Chungnyeolsa is een heiligdom, in Busan, opgedragen aan gesneuvelde Koreaanse patriotten die weerstand boden tegen de Japanse invasie in de periode 1592 - 1598. Het complex bestaat uit meerdere bezienswaardigheden waarvan wij er enkelen zullen beschrijven.

Grote Zaal

Grote Zaal

De Grote Zaal is het belangrijkste monument in Chungnyeolsa. Het is opgedragen aan 23 officieren die hun leven hebben gegeven voor de verdediging van Busan. Naast deze officieren worden er ook nog 4 groepen onbekende soldaten herdacht die bij andere slagen zijn omgekomen en 62 vrijwilligers.

Sojuldang

Sojuldang  

Sojuldang is een collegezaal. Het werd in 1652 gebouwd om jongeren te kunnen onderwijzen over de heldendaden van de patriotten.

Uiyeolgak

Uiyeolgak

Uiyeolgak is een bijzonder heiligdom. Hier worden 4 dappere vrouwen herdacht.

Er waren 2 vrouwen die de Japanners een tijd lang konden tegenhouden door ze te bekogelen met dakpannen. Uiteindelijk zijn ze gesneuveld en worden zij hier nog steeds herdacht. Verder worden hier de minnares van generaal Jeong Bal en de minnares van de magistraat van Dongnae, Song Sang-hyeon, herdacht. Beide vrouwen waren bruut vermoord nadat hun geliefden omgekomen waren in de strijd tegen de Japanners.

Chungnyeol Monument

Chungnyeol Monument

Vlakbij de toegangspoort van Chungnyeolsa staat het Chungnyeol Monument.

Het monument bestaat uit een zuil op een voet met daarom heen een burger, een administrateur, een soldaat, een seiner, een hoornblazer en een vrouw. Zij symboliseren de eenheid van de Koreanen in hun verzet tegen de Japanners.

Chungnyeolsa is een prachtig heiligdom waar men naast eren en herdenken heerlijk kan wandelen in een goed onderhouden park met mooi gesnoeide bomen en perken waar kruiden groeien. Verder is er een tuin waar men met blote voeten over keien kan lopen zodat bepaalde drukpunten in de voeten gestimuleerd worden, wat weer erg gezond is.

Men kan ook heerlijk bij de vijver zitten om vervolgens uren gefascineerd te kunnen kijken naar de enorme vissen.

Andere faciliteiten zijn o.a. een eetgelegenheid en de Memorial Hall dat als museum is ingericht.

De interessante historie, de wijze waarop de Zuid Koreanen hun helden gedenken en de prachtige omgeving maken van Chungnyeolsa een indrukwekkende plaats.