Anapji Pond Impressive PlacesAkker

 

Hotel

 

Klaproos

 

 

 

 

Ruïne

 

 

Autovakanties

 

 

Distel 

 

 

Bungalow Benelux

 

 

Paarse bloem

 

 

 

 

Waterplanten

 

 

Wellness

Heemtuin Presikhaaf, Arnhem

 

Ruïnevenster 

 

Verborgen in Arnhem, in de wijk Presikhaaf, ligt Heemtuin Presikhaaf. 

In een heemtuin kan de inheemse flora en fauna uit een bepaalde regio bezichtigd worden. Door de bijzondere geografische ligging van Heemtuin Presikhaaf, het grensgebied tussen de Veluwe en de voormalig uiterwaarden van de rivier de IJssel, is het mogelijk om een grote verscheidenheid aan natuurschoon te laten zien.

 

Afspiegling van de Veluwe 

 

In Heemtuin Presikhaaf bevinden zich diverse landschap soorten die ook terug te vinden zijn in de regio Arnhem. In het zuidelijk deel van de heemtuin ligt het gebied dat het vochtige en voedselrijke gebied rond de grote rivieren toont. In het noordelijk deel vindt u droog en zanderig gebied zoals deze op de Veluwe te vinden is.    Tussen deze gebieden in liggen akkers waarop bloemen gedurende de zomermaanden voor een mooi kleurentapijt zorgen.

 

Bloemeveld

 

Als een rode draad loopt er een beek door de heemtuin. Deze is te bewonderen vanaf de bron, loopt vervolgens via een poel en een moerasgebied naar een laaglandbeek.  De waterstand blijft op peil door een stuw maar met behulp van een regelbare stuw kan men hoogwater zoals in rivier uiterwaarden creëren. In en rond het water is een prachtige verscheidenheid aan planten te vinden.

 

Bospoel

 

Het beheer en onderhoud van de heemtuin is kleinschalig en wordt op ecologisch verantwoorde manier uitgevoerd. Hierdoor leven er honderden plantensoorten. Al deze planten zorgen voor een prima leefomgeving voor diverse zoogdieren, vogels en duizenden insekten.

 

Libelle 

 

Heemtuin Presikhaaf is door zijn verscheidenheid aan flora en fauna van grote waarde. Een prachtig stuk natuur verborgen in de drukte van de stad. Dit maakt het tot een bijzondere en indrukwekkende plaats.