Anapji Pond Impressive PlacesLa casa del sol

 


 

 

Dorpstraat

 

Gif 120x60_logo

 

Arbeiderswoning

 

Brussels Airlines

Mexico

 

Uxmal 

 

Estados Unidos Mexicanos

Mexico behoort vanwege haar geschiedenis tot één van de meest interessante landen in Midden-Amerika en mag daarom op ImpressivePlaces.nl niet ontbreken.

De geschiedenis van wat wij vandaag de dag Mexico noemen begint al lang voordat de Spanjaarden voor het eerst voet in de regio zetten. Er zijn archeologische vondsten, resten van een kampvuur, die aantonen dat het gebied 21.000 jaar geleden al bewoond was maar helemaal zeker is is dat niet. Zo zouden er ook scherven van gereedschap zijn gevonden die maar liefst 40.000 jaar oud zijn.

Het is ook niet duidelijk waar de eerste bewoners vandaan komen, daar zijn dan ook diverse theorieën over. Feit is wel dat Mexico een heel interessant land is door de diverse beschavingen die er geweest zijn. Een belangrijk deel van Mexico maakte vroeger deel uit van het gebied dat door wetenschappers Meso-Amerika wordt genoemd. Meso-Amerika liep van Centraal Mexico tot aan Nicaragua. In dit gebied zijn een aantal beschavingen ontstaan waarvan die van de Azteken en de Maya's misschien wel de bekendste zijn. In Mexico zijn nog veel sporen en invloeden te vinden van de Olmeken, de Azteken, de Maya's en uiteraard van de Spanjaarden.

Vandaag de dag is Mexico één van de sterkste economieën in de regio. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Mexico. Plaatsen als Yucatan en Puerto Vallarta zijn zeer aantrekkijk voor toeristen. Helaas komt Mexico regelmatig negatief in het nieuws vanwege een voortdurende oorlog tussen de overheid en drugskartels en tussen drugskartels onderling. Voor Impressive Places is en blijft Mexico een prachtig fascinerend land vol cultuur en historie en daarom...een indrukwekkende plaats.