Anapji Pond Impressive PlacesSojuldang

 

Guard

 

 

 

 

0.3 Gif 120x60_logo

 

 

Brussels Airlines

 

Zuid Korea

 

KORAIL

 

대한민국

Tussen 1910 en 1945 werd Korea bezet door Japan. Met het einde van de Tweede Wereldoorlog kwam er ook een eind aan deze Japanse bezetting en werd het Koreaanse schiereiland door de Verenigde Naties tijdelijk verdeeld in een noordelijk deel dat onder toezicht stond van de Soviet Unie en een zuidelijk deel dat onder toezicht stond van de Verenigde Staten. Deze tweedeling zou duren totdat er een zelfstandige regering was geinstalleerd waar alle betrokken partijen (China, de Soviet Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) mee konden instemmen.

Na veel politieke strubbelingen werd, onder toezicht van de Verenigde Naties, in 1948 de Republic of Korea (Zuid Korea) opgericht met als hoofdstad Seoul. De Communisten reageerden daarop met de oprichting van de Democratic People's Republic of Korea (Noord Korea).

Op 25 Juni 1950 begon de Korea Oorlog toen het Noord Koreaanse leger in de vroege ochtend Zuid Korea binnen viel. Zuid Korea kreeg militaire steun van de Verenigde Naties waardoor er  militairen uit 21 landen aan de zijde van de Zuid Koreanen vochten. Aan Noord Koreaanse zijde vochten Chinese vrijwilligers mee. De geweldadigheden duurde tot 27 Juli 1953.

Na de Korea Oorlog lag Zuid Korea bijna geheel in puin. Met keihard werken is Zuid Korea vandaag de dag geworden tot een indrukwekkend modern land maar met behoud van een eigen identiteit en met oog voor het verleden. Overal in het land zijn belangrijke historische plaatsen te vinden, zowel uit de moderne geschiedenis  als uit het verre verleden. Daarom mag Zuid Korea niet ontbreken in onze lijst met indrukwekkende reisbestemmingen.